ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦНСТ с.АТИЯ СЕ УЧАТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В РЕСТОРАНТ „ЖОАН“ СОЗОПОЛ

В  гр.Созопол  на 27.06.2019г. по проект „Ще се справя”, в дейност „Храната-моя път за развитие и самостоятелен живот” децата и младежите от ЦНСТДМУ с. Атия посетиха ресторант „Жоан“ по покана на екипа на „Созопол Журнал“ и презентираха заедно с майсторите готвачи и сервитьори новото кулинарно изкушение „Френска пица“.

Събитието бе споделено от представител на отдел „Европроекти“ на Община Созопол, екипите на Сдружение „Равновесие“ и  на къщата в Атия, граждани и гости на града.

Децата и младежите от Атия като  любители кулинари изучават почти година технологията на приготавяне на храна. След беседа и среща с професионалисти научиха основните акценти от технологията на приготвяне на „Френската пица“, създадена в областта Елзас, като храна за бедните и  утвърдила се като изделие във всеки популярен  ресторант. 

Децата представиха новия продукт с фино тесто, крем фреш и сметана, карамелизиран лук и бекон, наричан още „Тарт фламбе“, изпечен за кратко в гореща пещ.

Младите кулинари бяха ентусиазирани,  общуваха свободно и предложиха на гражданите и гостите на Созопол ,,Френска пица “ за дегустация и оценка.

Posted in Новини.